Aweria har fått två nya kvalitetscertifikat

4 juni, 2020

De senaste åren har vi på Aweria genomfört en större kvalitetssatsning och har nu fått två nya certifikat som resultat av ett hårt arbete. Certifikaten blev klara i maj 2020 och utfärdades av RISE.

Det första certifikatet gäller en satsning på produkten Aweria, där Aweria som medicinteknisk produkt har gått upp ett steg i CE-klass och nu är certifierad som klass 2a enligt direktiv 93/42/EEG. Detta innebär en kvalitetssäkring av produkten och möjlighet till en mer avancerad funktionalitet.

Awerias kvalitetsledningssystem har även fått ett stort upplyft och är nu ISO 13485-certifierat. Det innebär att Aweria följer kraven i den internationella standarden ISO 13485 och att processerna för att ständigt driva företaget och produkten framåt har fått en noggrann genomgång och förbättring.

Vi är väldigt glada och stolta över att vi har fått våra nya kvalitetscertifikat och ser fram emot att fortsätta utveckla både produkt och företag för att uppnå marknadens bästa digitala stöd för akutsjukvården!