Aktuellt

Senaste nytt från oss på Aweria

Nya investerare i Aweria

14 april, 2021

Vi är glada och stolta att kunna meddela att Aweria stärker upp verksamheten genom att investerarna Johan Lindqvist och Niclas Hugosson kommer in i bolaget, både som delägare och aktiva styrelsemedlemmar.

Johan och Niclas har en lång bakgrund inom health tech och har tidigare grundat och byggt upp e-hälsobolagen Carasent och Evimeria, som utvecklar journalsystemet Webdoc.

Tillsammans med befintliga ägare har de deltagit i en nyemission som ett finansieringstillskott för vår strategi för produkt- och marknadsutveckling.

Välkomna Johan och Niclas till Aweria!

Aweria har fått två nya kvalitetscertifikat

4 juni, 2020

De senaste åren har vi på Aweria genomfört en större kvalitetssatsning och har nu fått två nya certifikat som resultat av ett hårt arbete. Certifikaten blev klara i maj 2020 och utfärdades av RISE.

Det första certifikatet gäller en satsning på produkten Aweria, där Aweria som medicinteknisk produkt har gått upp ett steg i CE-klass och nu är certifierad som klass 2a enligt direktiv 93/42/EEG. Detta innebär en kvalitetssäkring av produkten och möjlighet till en mer avancerad funktionalitet.

Awerias kvalitetsledningssystem har även fått ett stort upplyft och är nu ISO 13485-certifierat. Det innebär att Aweria följer kraven i den internationella standarden ISO 13485 och att processerna för att ständigt driva företaget och produkten framåt har fått en noggrann genomgång och förbättring.

Vi är väldigt glada och stolta över att vi har fått våra nya kvalitetscertifikat och ser fram emot att fortsätta utveckla både produkt och företag för att uppnå marknadens bästa digitala stöd för akutsjukvården!

Aweria i EU-finansierat AI-projekt

13 juni, 2019

Projektet ”Artificiell intelligens: för en jämlik vård” – som har målet att utveckla och utvärdera nya AI-baserade kliniska beslutsstöd för akutsjukvård – har beviljats finansiering av Europeiska regionala utvecklingsfonden och Interreg Sverige-Norge med 20 miljoner kronor.

Projektet leds gemensamt av Högskolan i Borås och norska Høgskolen i Østfold och involverar flera akutsjukhus i Sverige och Norge. Aweria är med som plattformsleverantör och utvecklingspartner.

Det är en sannolik förhoppning att detta kommer rädda fler liv, säger projektledare Anders Jonsson i ett pressmeddelande från Högskolan i Borås.

Vi är glada över valet av Aweria som partner och ser fram emot ett gott samarbete i ett spännande projekt!

Läs mer här

Aweria på statsbesök till Irland

27 maj, 2019

Det var ett stort nöje att delta i förra veckans statsbesök tilll Irland, där Aweria och vd Karl Ahlstedt var en del av den svenska näringslivsdelegationen.

Vi tackar Business Sweden för ett väl genomfört arrangemang och tillfället att inspireras och nå ut med vårt budskap om e-hälsa som möjliggörare av effektiv och säker sjukvård.

Arin Malkomian – Medical Advisor

14 december, 2018

Vi på Aweria strävar efter att utveckla marknadens bästa digitala verktyg för vårdpersonal i akutsjukvården. Därför är vi väldigt glada att kunna meddela att vi har inlett samarbete med en av de främsta profilerna inom svensk akutsjukvård; Arin Malkomian.

Arin är specialistläkare i akutsjukvård, ordförande i SWESEM (Swedish Society for Emergency Medicine) och kommer senast från en tjänst som övergripande AT-studierektor på Capio S:t Görans Sjukhus i Stockholm. Arin kommer att stå för den medicinska expertisen i Aweria och säkerställa att de funktioner vi levererar överensstämmer med det akutsjukvården verkligen behöver.

”Det är oerhört viktigt med bra digitala verktyg för just akutsjukvården, med dess bredd och komplexitet. Aweria är ledande i denna utveckling och det känns jättekul att bli delaktig i detta arbete framöver.”

Vi ser fram emot ett gott samarbete och hälsar Arin varmt välkommen till oss på Aweria!

Intelligent maskin ska varna för blodförgiftning

3 december, 2018

Läs intervjun med Awerias vd Karl Ahlstedt i lördagens Göteborgs-Posten. Om akutsjukvårdens utmaningar inom e-hälsa, bakgrunden till hur Aweria startade och hur vi arbetar med utveckling av AI-beslutsstöd för akutsjukvården.

Webbversion

Västsverige storsatsar på hälsoteknik

8 november, 2018

Igår publicerade EFN sitt inslag från Health Tech Nordic Investor Forum för två veckor sedan.

Vår vd Karl Ahlstedt är med och berättar om hur artificiell intelligens kan användas för att förbättra akutsjukvården.

E-hälsa kan bli nästa exportsuccé i Göteborg

23 oktober, 2018

Göteborgs-Posten skriver om morgondagens Health Tech Nordic Investor Forum och nämner Aweria som en av deltagarna.

”Göteborgsbolaget Aweria arbetar med e-hälsolösningar för att akutvårdspersonal ska få bättre verktyg i arbetet och som kan spara tid och liv.”

Länk till artikel på GP