Aktuellt

Senaste nytt från oss på Aweria

Säg hej till vår Chief Data Scientist, Daniel Dalevi

1 oktober, 2018

Idag är vi väldigt glada att få tung förstärkning inom AI-utveckling när Daniel Dalevi tillträder som Chief Data Scientist hos oss på Aweria. Daniel kommer senast från en roll som Principal Data Scientist på AstraZenecas Advanced Analytics Centre. Innan det gjorde han sin postdoc på Berkeley Lab i Kalifornien och har en PhD i datavetenskap från Chalmers.

“Aweria utvecklar en viktig plattform för framtidens vård. När jag fick se deras akutsystem blev jag imponerad och tänkte att detta är något som verkligen behövs. Att kunna vara med och bidra till en bättre sjukvård och underlätta för vårdpersonalen känns fantastiskt. Jag kommer att kunna använda min erfarenhet och kunskap från läkemedelsindustrin inom AI och machine learning.”

Daniel kommer att leda vår utveckling av AI-baserade kliniska beslutsstöd och system för logistikoptimering i akutsjukvården, vilka är centrala delar av Aweria-plattformens framtid.

Vi hälsar Daniel varmt välkommen till oss på Aweria!

eHealth Award 2018

13 mars, 2018

Aweria är nominerat till eHealth Award 2018. Läs intervjun här. #aweria #ehälsa #vitalis

Aweria på Sweets 2018

2 mars, 2018

På onsdag den 7/3 kör vi lunchföreläsning på årets Sweets på Lidingö! Vi presenterar produktnyheter för 2018 och våra kommande AI-baserade beslutsstödsystem för diagnostisering av svårbedömda patientgrupper på akuten. Välkommen! #sweets18 #aweria http://sweets.nu/aweria/

Ny webbsida

29 januari, 2018

Vår webbsida hade några år på nacken så vi bestämde oss därför för att ta fram en ny. Välkommen till www.aweria.com!

 

 

Livsviktig tidssparare för akuten

10 oktober, 2017

Awerias vd Karl Ahlstedt berättar om varför det är viktigt med smarta e-hälsolösningar i akutsjukvården. Intervju från årets Park Annual av Hanna Brodda, MedTech Magazine.